Cheesecake s domácím karamelem


 Venku vedro, takže nemáte chuť jíst, ale honí vás mlsná? Představuji vám proslulý cheesecake. Lehký,velmi chutný a jako z cukrárny... takový je tento cheesecake, který zvládne opravdu každý! Nevěříte? Pojďte si ho zkusit!!!







Korpus

1. 280g.........................máslové sušenk
2. 100g/dle potřeby...........máslo

Náplň

1. 500g..........krepmový sýr ( Gervais, Mascarpone)

2. 3ks...........vejce

Postup
  1. Sušenky roztlučeme/rozmixujeme, zalejeme rozpuštěným máslem, promícháme a urovnáme ve formě.
  2. Pečeme asi 10min. 
  3. Mezitím smícháme krémový sýr s vajíčkama a promícháme
  4. Vyndáme korpus z trouby a nalijeme do něj směs.
  5. Pečeme asi 1h na 160*C, ale je to velmi individuální

                                
                                    
         
Karamel
  1.    250g...............cukr
  2.   Horká voda....dle oka
  3.   100ml............smetana na šlehání
  4.     Máslo...........podle oka a množství cukru
  1. Cukr na másle mícháme v hrnci na středním plameni, dokud nezačne bublat a pěnit. Přidáme trochu vody.
  2. Mícháme do doby, než cukr začne zlatavět a hnědnout.
  3. Mezitím přivedeme v jiném hrnci smetanu k varu.
  4. Vmícháme do karamelu a necháme vychladnout. 
  5. Dle potřeby přidáváme smetanu, aby karamel nestuhl a zůstal ,,tekutý” a mícháme
  6. Nalijeme na dort a necháme uležet, nejlépe přes noc v lednici.
    
          
Dozdobíme ovocem a můžeme podávat. 🍓🌱


A máme to. Že postup není tak těžký!!!!! Já vám to říkala!!! ☺️ 

Nezapomentě se na sociálních sítích pochlubit svým výtvorem a přidejte hastag #bakingwithvaja a pro více inspirace sledujte instagram Baking with Vaja.


Dobrou chuť.
Vaše Vája ♥️




Komentáře

Oblíbené příspěvky