Cheesecake s domácím karamelem
Venku vedro, takže nemáte chuť jíst, ale honí vás mlsná? Představuji vám proslulý cheesecake. Lehký,velmi chutný a jako z cukrárny... takový je tento cheesecake, který zvládne opravdu každý! Nevěříte? Pojďte si ho zkusit!!!
Korpus
1. 280g.........................máslové sušenk
Náplň
1. 500g..........krepmový sýr ( Gervais, Mascarpone)
2. 3ks...........vejce
Postup
- Sušenky roztlučeme/rozmixujeme, zalejeme rozpuštěným máslem, promícháme a urovnáme ve formě.
- Pečeme asi 10min.
- Mezitím smícháme krémový sýr s vajíčkama a promícháme
- Vyndáme korpus z trouby a nalijeme do něj směs.
- Pečeme asi 1h na 160*C, ale je to velmi individuální
Karamel
- 250g...............cukr
- Horká voda....dle oka
- 100ml............smetana na šlehání
- Máslo...........podle oka a množství cukru
- Cukr na másle mícháme v hrnci na středním plameni, dokud nezačne bublat a pěnit. Přidáme trochu vody.
- Mícháme do doby, než cukr začne zlatavět a hnědnout.
- Mezitím přivedeme v jiném hrnci smetanu k varu.
- Vmícháme do karamelu a necháme vychladnout.
- Dle potřeby přidáváme smetanu, aby karamel nestuhl a zůstal ,,tekutý” a mícháme
- Nalijeme na dort a necháme uležet, nejlépe přes noc v lednici.
Dozdobíme ovocem a můžeme podávat. 🍓🌱
A máme to. Že postup není tak těžký!!!!! Já vám to říkala!!! ☺️
Nezapomentě se na sociálních sítích pochlubit svým výtvorem a přidejte hastag #bakingwithvaja a pro více inspirace sledujte instagram Baking with Vaja.
Dobrou chuť.✨
Vaše Vája ♥️
Komentáře
Okomentovat