Brownies z červené řepy

 
   Hladově jsem doma prohlížela lednici a náhodou jsem objevila vařenou vakuovanou řepu, jejíž trvanlivost se blížila rychle ke konci. Jelikož řepu nemám úplně v lásce, ale bylo mi ji líto vyhodit, našla jsem si recept, který mi velmi vyhovoval- čokoládové brownies z červené řepy. Čokoládu miluji, tak proč nespojit příjemné s užitečným?! Nikdy jsem ale nic podobného nepekla a popravdě jsem nevěděla, co od toho čekat. Než jsem se do pečení pustila, projela jsem x stránek na internetu, Pinterestu a prostě googlila, abych načerpala inspiraci. Když jsem viděla ty vyšperkované, fotogenické výtvory, naskočila mi v hlavě otázka: ,, Zvládnu to taky takhle? Co když to bude paskvil??”😄 Ale uvědomila jsem si, že každý začínal a někomu se to napoprvé nepovedlo. Vždyť nikdo není dokonalý!Tak povídání už bylo dost, pojďme rovnou na recept!




Budete potřebovat:

500 g               červená řepa
200 g               hořká čokoláda
150 g               hladká mouka
100 g               máslo
100 g               třtinový cukr
2 lžičky           jedlá soda
1 lžíce              kakao ( já dávala granko, ale může být i holandské k.)

Pro chuť:
 1/2-1 balíček   vanilkový cukr
30g                    protein

Podle potřeby:
                          tuk na vymazání
                          hrubá mouka pro vysypání

1.  Nejprve řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme. Já ji měla už tak koupenou, takže jsem mohla přeskočit tento bod.

2.  Vodu slijeme a řepu rozmixujeme.

3.  Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo s čokoládou a mícháme do hladké konzistence

4.  V míse ( doporučuji buď skleněnou nebo nějakou, kterou řepa neobarví ) smícháme všechny sypké ingredience a poté do nich vmícháme rozmixovanou řepu a čokoládovou směs.

5. Těsto nalijeme do formy.

6.  Troubu si rozehřejeme na 180°C a pečeme cca 30 min.

Napadla vás otázka, jak zjistíme, jestli je už brownies upečené? Je to jednoduché. Vlastně u každé pečené buchty, bábovky, piškotu je to stejné. Když už čas pečení uplyne, opatrně píchneme špejlí doprostřed a když na ni uvidíme nalepené těsto, ještě není hotová. Pozor, brownies bude vždy trochu lepit, tak ať to nepřeženete!!!
To je opravdu všechno. Není to nic světaborného, ale chutná skvěle!!♥️

 Dobrou chuť.
Nezapomeňte mi napsat, jak se vám článek líbí, doporučit přátelům či pochlubit se svým výtvorem na sociálních sítích s hashtagem #bakingwithvaja
Vaše Vája♥️


Komentáře

Oblíbené příspěvky