Brownies z červené řepy
Hladově jsem doma prohlížela lednici a náhodou jsem objevila vařenou vakuovanou řepu, jejíž trvanlivost se blížila rychle ke konci. Jelikož řepu nemám úplně v lásce, ale bylo mi ji líto vyhodit, našla jsem si recept, který mi velmi vyhovoval- čokoládové brownies z červené řepy. Čokoládu miluji, tak proč nespojit příjemné s užitečným?! Nikdy jsem ale nic podobného nepekla a popravdě jsem nevěděla, co od toho čekat. Než jsem se do pečení pustila, projela jsem x stránek na internetu, Pinterestu a prostě googlila, abych načerpala inspiraci. Když jsem viděla ty vyšperkované, fotogenické výtvory, naskočila mi v hlavě otázka: ,, Zvládnu to taky takhle? Co když to bude paskvil??”😄 Ale uvědomila jsem si, že každý začínal a někomu se to napoprvé nepovedlo. Vždyť nikdo není dokonalý!Tak povídání už bylo dost, pojďme rovnou na recept!
Budete potřebovat:
500 g červená řepa
200 g hořká čokoláda
150 g hladká mouka
100 g máslo
100 g třtinový cukr
2 lžičky jedlá soda
1 lžíce kakao ( já dávala granko, ale může být i holandské k.)
Pro chuť:
1/2-1 balíček vanilkový cukr
30g protein
Podle potřeby:
tuk na vymazání
hrubá mouka pro vysypání
1. Nejprve řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme. Já ji měla už tak koupenou, takže jsem mohla přeskočit tento bod.
2. Vodu slijeme a řepu rozmixujeme.
3. Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo s čokoládou a mícháme do hladké konzistence
4. V míse ( doporučuji buď skleněnou nebo nějakou, kterou řepa neobarví ) smícháme všechny sypké ingredience a poté do nich vmícháme rozmixovanou řepu a čokoládovou směs.
5. Těsto nalijeme do formy.
6. Troubu si rozehřejeme na 180°C a pečeme cca 30 min.
Napadla vás otázka, jak zjistíme, jestli je už brownies upečené? Je to jednoduché. Vlastně u každé pečené buchty, bábovky, piškotu je to stejné. Když už čas pečení uplyne, opatrně píchneme špejlí doprostřed a když na ni uvidíme nalepené těsto, ještě není hotová. Pozor, brownies bude vždy trochu lepit, tak ať to nepřeženete!!!
To je opravdu všechno. Není to nic světaborného, ale chutná skvěle!!♥️
Dobrou chuť.
Nezapomeňte mi napsat, jak se vám článek líbí, doporučit přátelům či pochlubit se svým výtvorem na sociálních sítích s hashtagem #bakingwithvaja
Vaše Vája♥️
Komentáře
Okomentovat